În imagini: Sfântul Ierarh Serafim Sobolev cinstit în Biserica Rusă din Capitala Bulgariei

Zeci de credincioși s-au rugat Sfântului Serafim Sobolev, făcătorul de minuni din Sofia, în Biserica Rusă din capitala Bulgariei, luni, în ziua sărbătorii marelui ierarh.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Serafim, Mitropolit de Nevrokop, în Biserica „Sfântul Nicolae” din Sofia, aflată sub jurisdicția Bisericii Ortodoxe Ruse. Din soborul slujitor a făcut parte Episcopul Gherasim de Melnik, Secretarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, Arhim. Philip Vassiltsev, și alți clerici.

La slujbă au participat și reprezentanți ai Ambasadei Rusiei în Bulgaria, informează site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

La final, Arhim. Philip Vassiltsev a mulțumit Mitropolitului Serafim pentru că a condus ceremonialul liturgic. Totodată, acesta a evocat lucrarea Sfântului Ierarh Serafim care a slujit mulți ani la altarul Bisericii Ruse din Sofia. Acesta i-a oferit Părintelui Mitropolit o icoană cu reprezentarea Sf. Clement de Ohrida, veche de mai bine de o sută de ani.

IPS Serafim a mulțumit pentru ospitalitatea arătată de slujitorii așezământului și de zecile de credincioși care s-au rugat Sfântului Serafim în ajunul sărbătorii sale.

Sfântul Ierarh Serafim Sobolev, Arhiepiscop bulgar de Bogucear, este cinstit atât în Biserica Ortodoxă Rusă, cât și în cea Bulgară. Sfântul a fost canonizat în 3 februarie 2016, în urma analizei efectuate de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai celor două Biserici.

Sfântul Ierarh Serafim – Nicolae Borisovici Sobolev – s-a născut în 1 decembrie 1881 în Riazan, Rusia, în familia funcţionarului Boris Matfeevici Sobolev. Mai multe despre viața și activitatea lui, aici.

Foto Credit: Patriarhia Bulgariei

Comentarii Facebook


Știri recente