În imagini: Sfântul Grigorie Palama cinstit la Paraclisul Universității Politehnica, în Duminica a doua din Postul Mare

Paraclisul Universității Politehnica din Capitală și-a cinstit în Duminica a doua din Postul Sfintelor Paști ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Ierarh Grigorie Palama.

Liturghia Sfântului Vasile cel Mare a fost oficiată de Pr. Prof. Dr. Constantin Coman, împreună cu un sobor de clerici între care părintele paroh Marian Mihai și părintele Maricel Popa.

Numeroși credincioși au participat la slujbă și au adus cinstire unui fragment din moaștele Sfântului Grigorie, aflat în patrimoniul lăcașului de cult din incinta Politehnicii.

Sfântul Ierarh Grigorie, Arhiepiscopul Tesalonicului, numit şi Palama, s-a născut în Constantinopol. A rămas orfan de tată încă de mic, dar sub îngrijirea mamei sale şi-a finalizat studiile şi a fost de mare folos mamei şi fraţilor săi, pe care-i ţinea din ostenelile sale. Văzând deşertăciunea lumii acesteia, ia venit în gând să se facă călugăr, îndemnând şi pe mama şi fraţii săi la aceasta.

Biserica „Sfântul Grigorie Palama” este paraclisul Universităţii Politehnica din Capitală din anul 1998. Lăcaşul de cult a fost sfinţit în anul 1999 de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I împreună cu Patriarhul Teoctist.

Foto credit: Mihnea Păduraru / Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente