În imagini: Sf. Domnitor Ştefan cel Mare pomenit în Galaţi

În ajunul sărbătoririi Sfântului Domnitor Ştefan cel Mare, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a oficiat Slujba Vecerniei unită cu Litie la Parohia gălăţeană „Sfântul Ştefan cel Mare”.

După slujbă, ierarhul le-a vorbit celor prezenţi despre credincioşia şi faptele măreţe ale Sfântului Voievod Ştefan.

De la capela din lemn, utilizată temporar, Părintele Arhiepiscop împreună cu slujitorii, credincioşii şi copiii înveşmântaţi în portul tradiţional au mers în procesiune la biserica cea nouă.

În ziua de pomenire a Sfântului Ştefan, 2 iulie, Arhiepiscopul a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară al Mănăstirii Toflea.

Cu acest prilej, au fost aduse spre închinare moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, aflate în patrimoniul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Mai înainte de împărtăşirea credincioşilor, un grup de copii din parohia Brăhăşeşti, participanţi la programul catehetic naţional „Hristos împărtăşit copiilor”, a susţinut un frumos moment artistic dedicat Sfântului Domnitor Ştefan cel Mare şi Sfânt.

După Sfânta Litrughie a urmat o rugăciune de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra credincioşilor şi clericilor din această parte a eparhiei, precum şi o slujbă de pomenire pentru toţi înaintaşii, ctitorii şi binefăcătorii aşezământului monahal.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente