În imagini: Satele vizitate de Mitropolitul Teofan în Duminica Sfintei Cruci

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a dedicat Duminica Sfintei Cruci vizitării a patru localități rurale din Arhiepiscopia Iașilor.

După ce a oficiat Liturghia Sf. Vasile cel Mare la Stolniceni, județul Botoșani, Înaltpreasfinția Sa a mers în comunitățile parohiale din Glăvănești-Vechi, Glăvănești-Noi și Fântânele, județul Iași.

IPS Teofan așteptat de Pr. Pavel Radu-Alexandru și de credincioșii din Stolniceni. ©Doxologia.ro/Tudorel Rusu

La Stolniceni, ierarhul a hirotonit un diacon în preot și i-a oferit o diplomă de vrednicie unui veteran de război în vârstă de 98 ani. Pr. paroh a fost hirotesit iconom stavrofor.

Veteran de război de 98 ani decorat de IPS Teofan la Stolniceni. ©Doxologia.ro/Tudorel Rusu

Mitropolitul Teofan le-a vorbit credincioșilor din Stolniceni despre răstignirea personală: a trupului, a minții și a inimii. „Omul își răstignește inima, în mod special, când îi iartă pe vrăjmași, când chiar îi iubește pe vrăjmași”, a subliniat ierarhul.

IPS Teofan predică la Stolniceni. ©Doxologia.ro/Tudorel Rusu

În continuarea zilei, ierarhul, însoțit de părintele protopop Toma Gradinaciuc, a vizitat parohiile din Glăvănești-Vechi și Glăvănești-Noi.

IPS Teofan în biserica din Glăvăneștii Vechi. ©Doxologia.ro/Tudorel Rusu

Ambele parohii sunt păstorite tot de preotul Pavel Radu-Alexandru.

IPS Teofan în biserica din Glăvăneștii Noi. ©Doxologia.ro/Tudorel Rusu

Ultima oprire a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei a fost la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Fântânele, Protopopiatul Iași 1, păstorită de preotul Sebastian-Paul Tașmoc.

IPS Teofan în biserica din Fântânele. ©Doxologia.ro/Tudorel Rusu

Vezi mai multe informații și fotografii pe Doxologia.

Anul 2019 a fost proclamat drept An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în Patriarhia Română.

Foto credit: Doxologia.ro/Tudorel Rusu

Comentarii Facebook


Știri recente