În imagini: PS Nestor a oficiat prima sfințire de biserică în calitate de Episcop al Devei și Hunedoarei

Preasfințitul Părinte Nestor a târnosit duminică noua biserică din satul Chercheș, parohia Popești, închinată „Adormirii Maicii Domnului”. După slujba de sfințire, Episcopul Devei și Hunedoarei a oficiat Sfântă Liturghie.

În cuvântul rostit, Părintele Episcop a explicat semnificațiile teologice ale rânduielii târnosirii lăcașurilor de cult și a subliniat rolul pe care Biserica îl are în comunitate.

În continuare, ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre importanța participării în fiecare zi, de duminică sau de sărbătoare, la Sfânta Liturghie.

La final, Preasfințitul Părinte Nestor l-a hirotesit iconom-stavrofor pe preotul paroh Florin Vasiu. Totodată, ierarhul a oferit acte de cinstire fostului preot paroh Radu Scânteie și preotului pensionar Ioan Coța pentru eforturile depuse în construcția lăcașului de cult.

În duminica precedentă, pe 14 ianuarie, PS Nestor a sfințit pictura bisericii „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Hunedoara, biserica din Chercheș fiind prima biserică sfințită anul acesta în Episcopia Devei și Hunedoarei.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente