În imagini: Procesiune cu moaștele Sfinților Efrem cel Nou și Nectarie de la Eghina la Mănăstirea Radu Vodă

La Mănăstirea Radu Vodă din București a avut loc, miercuri, 4 mai 2022, o procesiune cu raclele în care se află fragmente din moaștele Sfinților Efrem cel Nou și Nectarie de la Eghina.

Cele două racle au fost așezate spre închinare în baldachinul din curtea așezământului monahal. Evenimentul a avut loc în contextul sărbătorii Sfântului Efrem cel Nou, pomenit în 5 mai. Moaștele sfântului făcător de minuni se află la Mănăstirea Radu Vodă încă din anul 2014.

Sfântul Efrem cel Nou este cunoscut în lumea întreagă drept grabnic ajutător și vindecător de boli, datorită nenumăratelor minuni care s-au făcut prin mijlocirea sa.

Trecerea sa în rândul sfinților s-a făcut la data de 2 martie 2011, de către Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului, în urma cererii Bisericii Ortodoxe a Greciei, rânduindu-i-se ca dată de prăznuire ziua de 5 mai.

Sfântul Mucenic Efrem cel Nou a fost trecut în calendarul Bisericii Ortodoxe Române printr-o hotărâre a Sfântului Sinod luată în şedinţa de lucru din 22 mai 2014.

Comentarii Facebook


Știri recente