În imagini: Procesiune cu moaștele Sfintei Chiriachi pe străzile Hușilor

Sărbătoarea Sfintei Mari Muceniţe Chiriachi a început, la Catedrala Episcopală din Huşi, marți după-amiază, cu slujba Vecerniei Mari şi a Litiei, oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Ignatie.

©Episcopia Hușilor

Episcopul Hușilor a condus apoi procesiunea cu moaștele Sfintei Chiriachi pe străzile orașului.

©Episcopia Hușilor

Un număr impresionant de creștini, alături de preoții din cuprinsul întregii eparhii, au însoțit-o pe Sfânta Muceniță Chiriachi în pelerinajul din inima municipiului Huși, în pofida ploii torențiale de vară, notează Episcopia Hușilor.

©Episcopia Hușilor
©Episcopia Hușilor

Moaștele Sfintei Chiriachi (mâna stângă) se află la Huși încă din 1877. Această procesiune era organizată la Huși încă din vechime, dar tradiția a fost întreruptă abrupt de regimul comunist ateu și reluată ulterior. Pelerinajul este expresia cinstirii de care se bucură sfânta la Huși, fiind considerată ocrotitoarea eparhiei.

„Vom stărui, an de an, ca cinstirea Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi să devină una conform luminii și mărturisirii ei de credință”, a spus PS Ignatie marți seară.

©Episcopia Hușilor

Ierarhul a mărturisit că își dorește ca „Cinstirea Sfintei Chiriachi să devină, în Episcopia Hușilor, aidoma cinstirii de care se bucură Sfânta Cuvioasă Parascheva la Iași, Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou la București, Sfânta Muceniță Filofteia la Argeș, Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, Icoana Maicii Domnului de la Nicula, și aidoma cinstirii Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Mitropoliei Banatului”.


Urmărește slujba de hram este oficiată la Catedrala din Huși de de Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului împreună cu Episcopii Ignatie al Hușilor și Timotei al Spaniei și Portugaliei:


Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente