În imagini: Procesiune cu moaștele Sfântului Andrei Șaguna la Sibiu

Mulţimi de credincioşi, pelerini din protopopiatele Arhiepiscopiei Sibiului şi din alte eparhii ale Mitropoliei Ardealului au participat vineri seară, 29 noiembrie 2019, la slujba Privegherii oficiată în seara dinaintea hramului Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, ocrotitorul Transilvaniei.

Slujba Vecerniei şi Litia au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de clerici.

Priveghere în cinstea Sf. Andrei Șaguna la Catedrala din Sibiu. ©Mitropolia Ardealului

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul studenţilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna” din Sibiu, dirijat de pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre, informează Mitropolia Ardealului.

Icoană cu reprezentarea Sfântului apostol Andrei și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna. ©Mitropolia Ardealului

După Vecernie şi Litie a urmat procesiunea prin cetatea Sibiului cu icoana şi moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna. Jandarmi şi militari sibieni au purtat făclii şi au însoţit soborul în procesiunea de pe străzile din centrul istoric al oraşului.

IPS Laurențiu la procesiunea cu moaștele Sf. Andrei Șaguna. ©Mitropolia Ardealului

La final, pe treptele Catedralei mitropolitane, Mitropolitul Laurenţiu a citit rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor, iar apoi programul liturgic a continuat cu slujba Utreniei.

Comentarii Facebook


Știri recente