În imagini: Mitropolitul Teofan a vizitat trei parohii în Miercurea Mare

Mitropolitul Teofan a vizitat trei parohii

În Sfânta şi Marea Miercuri, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a vizitat trei parohii din sudul Arhiepiscopiei Iaşilor, împreună cu părintele Mihail Roşu, protoiereul Protopopiatului 3 Iaşi.

Prima localitate vizitată de ierarh a fost Coropceni, Parohia „Adormirea Maicii Domnului”.
Mitropolitul Teofan în Parohia Coropceni. © Doxologia
„Vă mulţumim Înaltpreasfinţite Părinte Mitropolit pentru vizita din această zi. Bucuria este mare, atât pentru mine şi familia mea, cât şi pentru familia mare de aici, din parohie, alături de care mă voi prezenta în faţa Mântuitorului şi Dreptului Judecător”, a spus preotul paroh Vasile Ursu.
Spre finalul vizitei, Părintele Mitropolit le-a citit credincioşilor o rugăciune de dezlegare şi a împărţit iconiţe cu Sfânta Cuvioasă Parascheva.
În comuna Deleni, IPS Teofan a vizitat Biserica „Sfântul Ilie” și Parohia păstorită de părintele Adrian Alexa.

IPS Teofan în Parohia Deleni. © Doxologia

Cea de-a treia localitate vizitată de Părintele Mitropolit a fost Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Şerbeşti, unde a oficiat slujba Deniei din Sfânta şi Marea Joi, informează doxologia.ro.

Mitropolitul Teofan în Șerbești. © Doxologia

După citirea Sfintei Evanghelii, IPS Teofan a rostit un cuvânt referitor la Cina cea de Taină:

„Atunci când lipsim duminica de la Sfânta Liturghie, noi lipsim de la Cina cea de Taină a Domnului Hristos. De aceea este atât de importantă prezenţa noastră la toate slujbele Bisericii; la Sfânta Liturghie s-ar cuveni ca nimeni să nu lipsească, pentru că Sfânta Liturghie e întâlnirea noastră cu Dumnezeu”, a spus ierarhul.

IPS Teofan oficiază denia din Joia Mare în Biserica din Șerbești. © Doxologia

La finalul slujbei, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei i-a miruit pe credincioşi, a împărţit iconiţe şi i-a binecuvântat.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente