În imagini | Hram la Mănăstirea Sf. Dimitrie cel Nou din Middletown, New York

Sfântul Dimitrie cel Nou a fost sărbătorit sâmbătă pe continentul american, la Mănăstirea din Middletown, New York, al cărei ocrotitor spiritual este.

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor Două Americi, a oficiat Sfânta Liturghie.

În omilia sa, ierarhul a vorbit despre „simplitatea și smerenia sfântului, virtuți pentru care toți ar trebui să ne străduim”. El i-a îndemnat pe credincioși să-și trăiască viața de aici ca pe o pregătire pentru cea veșnică: „Nu este după voia noastră, ci după voia lui Dumnezeu. Când va rândui Dumnezeu atunci vom trece din această viață. Ceea ce trebuie să facem noi este să ne pregătim”.

Mănăstirea este situată la 16 kilometri distanță de Middletown, New York. Foto credit: Facebook / ROYA

Mitropolitul a citat în acest sens pilda omului căruia i-a rodit țarina, spunând că acesta „a plecat sărac pentru că în această viață s-a gândit numai la el și la bogățiile materiale. N-a luat nimic cu el”.

„În această zi în care îl cinstim pe Sfântul Cuvios Dimitrie se cuvine să ne amintim și să punem mai mult preț pe sufletul nostru decât pe lumea aceasta care nu ne va însoți dincolo, ci rămâne aici, așa cum o cunoaștem: cu multe probleme și cu multe neputințe”, a concluzionat Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae.

Tinerii membri ROYA au participat la hram. Foto credit: Facebook / ROYA

Mănăstirea Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou este situată la 16 kilometri distanță de Middletown, în statul american New York.

Toamnă la Mănăstirea Middletown. Foto credit: Facebook / ROYA

A fost construită pe un teren oferit de tulceanul Dumitru Minciu, cu o donație substanțială lăsată prin testament de Arhimandritul Vasile Vasilache de la Biserica Sf. Nicolae din New York. Gheorghe și Paraschiva Papa s-au adăugat ulterior la lista ctitorilor.

Pictura a fost sfințită în 2016. Foto credit: Facebook / ROYA

În 27 octombrie 2001 a fost oficiată prima Sfântă Liturghie. În perioada 2007-2011 a fost construită biserica, s-a amenajat curtea mănăstirii și s-au asfaltat drumul de acces și parcarea. Biserica a fost sfințită în 5 iunie 2011, iar pictura în 23 octombrie 2016.

La începuturile vieții de obște, în 2006, mănăstirea a fost condusă de Părintele Arhimandrit Clement Haralam, actualul Mare Eclesiarh de la Catedrala Patriarhală din București, unde se află moaștele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou.

Foto credit: Facebook / ROYA

La Mănăstirea Sf. Dimitrie cel Nou din Middletown se oficiază zilnic slujbe după tipicul mănăstirilor cu tradiție din România.

Foto credit: Facebook / ROYA


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente