În imagini | Hram istoric la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc

Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc şi-a sărbătorit marţi hramul dedicat Acoperământului Maicii Domnului.

Sărbătoarea coincide cu un moment istoric din Eparhia Covasnei şi Harghitei şi anume, aniversarea a 25 de ani de la înfiinţare.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de şase ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, în prezenţa credincioşilor din Miercurea Ciuc şi localităţile învecinate, informează Eparhia Covasnei şi Harghitei.


Mesajul Patriarhului Daniel la aniversarea unui sfert de veac de la inaugurarea Episcopiei Covasnei şi Harghitei


Cuvântul a fost rostit de Episcopul Visarion al Tulcii care a evidenţiat activitatea pastorală întreprinsă în eparhie de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, actualmente Mitropolit al Banatului, şi Preasfinţitul Părinte Andrei, conducătorul Episcopiei Covasnei şi Harghitei din 2015.

Biserica Catedrală cu hramul istoric „Sfântul Ierarh Nicolae” a fost construită între anii 1929-1936 de preotul Gheorghe Cerbu și credincioșii români din Miercurea Ciuc, sub purtarea de grijă a marelui Mitropolit al Ardealului, Nicolae Bălan, care a sfinţit-o în ziua de 8 noiembrie 1936.

După înființarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, în anul 1994, Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a devenit Catedrală Episcopală.

Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente