În imagini: Episcopul Vincenţiu a aniversat 25 ani de misiune episcopală

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a aniversat sâmbătă, la Catedrala din Slobozia, 25 de ani de la hirotonia episcopală.

În ședința Sfântului Sinod din 12 ianuarie 1994, la propunerea Patriarhului Teoctist, Sfântul Sinod l-a ales în demnitatea de Episcop vicar patriarhal, cu titlul de Ploieșteanul.

A fost hirotonit arhiereu la praznicul Întâmpinării Domnului, 2 februarie 1994, în Catedrala Sfântul Spiridon-Nou din București – Paraclis Patriarhal.

PS Vincenţiu la primirea hirotoniei episcopale. Foto credit: Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

5 ierarhi au slujit la Catedrala din Slobozia

Cu prilejul momentului aniversar, sâmbătă 2 februarie, Sfânta Liturghie a fost prezidată de Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, care a transmis şi mesajul de felicitare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Împreună cu Arhiepiscopul Dunării de jos au concelebrat episcopii: Lucian al Caransebeșului, Vincențiu al Sloboziei și Călărașilor, Visarion al Tulcii şi Gurie al Devei și Hunedoarei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia, dirijată de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a fost oficiat un Polihroniu cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la hirotonia episcopală a Preasfinţitului Părinte Vincenţiu.

Preasfinţia Sa a adresat mulţumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru mesajul de felicitare transmis, dar și soborului de ierarhi, părinților consilieri, protopopi și stareți pentru prezența la acest moment aniversar și pentru bucuria comuniunii în slujire.

Preacucernicul părinte Marian Necula, Protopop de Oltenița, a rostit un cuvânt prin care a evidențiat activitatea arhipăstorească a Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu în cei 25 de ani de la hirotonia întru arhiereu.

La eveniment au participat autorităţi locale, clerici şi numeroşi credincioşi.

Foto credit: Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

Comentarii Facebook


Știri recente