În imagini: Episcopul vicar Emilian a slujit în Catedrala veche din Arad

Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a slujit duminică în Catedrala Veche din Arad, biserica în stil baroc „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din municipiu.

Biserica a servit drept catedrală a Episcopiei Aradului de la ridicarea sa și până în anul 2009. Foto credit: Sky trip.

În cadrul slujbei, ierarhul a rostit o omilie legată de pericopele duminicale, dar și despre viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca.

„Viața ei de la păcat și pustiire sufletească până la drumul Ierusalimului, când rămâne neputincioasă în fața Bisericii Sfântului Mormânt al Domnului, avea să se schimbe prin făgăduință și pocăință în singurătatea pustiului de lângă Iordan. Conflictul dintre har, sfințenie și păcat, iad se concentrează într-un trup de femeie, care pătrunde în pustiu (47 de ani petrecuți în pustie) și nu se mai întoarce niciodată în lume, între oameni, ci a mers numai spre Dumnezeu”, a spus ierarhul.

Slujba a fost oficiată în lipsa credincioşilor, conform prevederilor legale. Foto credit: Arhiepiscopia Aradului.

În lăcaşul de cult a slujit, în perioada 1962-197,  ca episcop de Arad, Teoctist Arăpașu, ulterior patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Diacon cerând binecuvântarea înainte de a rosti Sfânta Evanghelie. Foto credit: Arhiepiscopia Aradului.
Din soborul slujitor aufăcut parte clerici din administraţia eparhială, dar şi profesori de la Facultatea de Teologie din Arad. Foto credit: Arhiepiscopia Aradului.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente