În imagini: Episcopul Ungariei a vizitat comunitatea românească din Apateu

În Duminica a 9-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodoxe Român al Ungariei, a vizitat comunitatea românească din Parohia Apateu, unde a oficiat Sfânta Liturghie.

În cuvântul rostit, Episcopul a subliniat importanța legăturii personale a credincioșilor cu Mântuitorul Iisus Hristos, „Cel Care dă hrană sufletească, pace, liniște și mântuire sufletelor noastre și este, în același timp, Stăpânul stihiilor și al întregii firi, Care poate să meargă pe apă ca și pe uscat, îl izbăvește de la pieire pe Sfântul Apostol Petru, atunci când acesta începuse să se scufunde în apele învolburate ale mării”.

„Mântuitorul Iisus Hristos ne arată și nouă, prin exemplu personal, cât de necesară și benefică este rugăciunea în viața fiecărui om”, a spus Preasfinţia Sa.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul Psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului care a venit la Apateu, în Ungaria, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

La slujbă, alături de credincioșii din Apateu, au luat parte și credincioși veniți din Oradea.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat Taina Sfintei Cununii pentru tinerii Răzvan și Ligia Luminița Căujdan din Oradea.

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente