În imagini: Episcopul Siluan al Ungariei a slujit la parohia românească din Apateu

Preasfințitul Părinte Siluan a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Parohia românească din Apateu, Ungaria.

Din soborul de preoți slujitori au făcut parte Pr. paroh Sorin Dumitru Mureșanu și Arhidiaconul Emanuel Văduva de la Catedrala Episcopală din Giula.

În cuvântul adresat, Episcopul Ortodox Român al Ungariei a explicat textul evanghelic duminical despre vindecarea orbului din naștere și a explicat că prin aceasta ni se „arată cu certitudine intervenția lui Dumnezeu în creația Sa”.

De asemenea, Părintele Episcop a subliniat atitudinea orbului de după vindecare, care nu s-a rușinat și a povestit cele întâmplate.

„Curajul și puterea de mărturisire a orbului vindecat, care știind ceea ce i s-a întâmplat și binele pe care i l-a făcut lui Iisus Hristos, Îl mărturisește pe Acesta înaintea fariseilor, chiar cu prețul de a fi alungat din sinagogă”, a mai spus ierarhul.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Siluan a vizitat imobilul construit de Parohia Apateu pentru promovarea și perfecționarea serviciilor turistice și meșteșugărești din județele Bihor și Hajdu Bihor, prin formarea de muncitori calificați.

Biserica românească din Apateu. Foto credit: Episcopia Ungariei

Biserica românească din zid din Apateu a fost construită între anii 1798-1807, pe locul unei biserici de lemn, așezată pe vechea vatră a satului.

Foto credit: Episcopia Ungariei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente