În imagini: Episcopul Siluan a slujit la Paraclisul românesc din Otlaca Pustă

Episcopul Siluan al Ungariei a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Paraclisul românesc din Otlaca Pustă, Ungaria.

La slujbă, alături de locuitori, au participat și credincioși din alte zone ca de pildă Uichigioș (Újkygyós), Mezobanhegieș (Mezőbánhegyes), dar și Maramureș, stabiliți temporar în Giula (Gyula), în interes de serviciu.

În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre cele trei evenimente reunite duminică: Înainteprăznuirea Schimbării la Față a Domnului, textul duminical, ce relatează despre vindecarea tânărului lunatic, și Sărbătoarea Sfântului Cuvios Ioan Iacob Hozevitul.

„Toate arată importanța rugăciunii și lucrarea harului lui Dumnezeu, prin Persoana Mântuitorului nostru Iisus Hristos care unește cerul cu pământul, face posibil dialogul între cei de aici și cei plecați dincolo de hotarele lumii acesteia, hrănește sufletul, vindecă bolile, atunci când există credință și cheamă pe om să își găsească calea mântuirii”.

„Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, om exemplar pentru românii de pretutindeni, din toate locurile și timpurile, ne învață cu blândețe și ne ajută pe toți prin sfintele sale rugăciuni”, a spus Preasfinţia Sa.

Paraclisul este așezat într-un cadru natural de o mare frumusețe, la Centrul pentru familii și tineret al acestei Parohii, de la marginea satului, are hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, a fost ridicat în cadrul unui proiect european transfrontalier, între anii 2012-2013 și a fost sfințit în 9 iunie 2013.

În paraclis se săvârșesc slujbe de hram, dar și la alte sărbători, iar pe perioada de vară, în afară de Sfânta Liturghie, au mai fost oficiate aici și diferite Sfinte Taine, ca de pildă, Botezuri sau Cununii.

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente