În imagini: Episcopul Lucian a binecuvântat lucrările efectuate la Parohia Remetea-Pogănici

În Duminica a 7-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian al Caransebeșului s-a rugat cu membrii comunităţii Parohiei Remetea-Pogănici din Protopopiatul Reșița.

Cu acest prilej, în urma unor lucrări de înfrumusețare efectuate în ultima perioadă la sfântul locaș, ierarhul a sfințit exteriorul bisericii, dar și un monument închinat preotului ctitor, părintele Petru Şefănuţ care împreună cu credincioșii parohiei a făcut eforturi deosebite pentru construirea noului lăcaș de cult.

În continuare, Preasfințitul Părinte Lucian a săvârșit Sfânta Liturghie.

La finalul slujbei, arhiereul a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru părintele ctitor.

Ca răsplată pentru eforturile depuse în misiunea slujirii și în înfrumusețarea bisericii, părintele paroh Solomon-Alin Ipate a fost hirotesit iconom, iar ctitorii lăcașului de cult au primit din partea ierarhului Diploma de excelență „Episcop Elie Miron Cristea”.

La sărbătoarea parohiei au participat numeroşi credincioşi.

Actuala biserică a fost construită, între anii 1969 și 1975, prin osteneala Pr. Petru Şefănuţ și a tuturor credincioșilor din acest sat. În 1975, visul părintelui ctitor și a enoriașilor a devenit realitate, deoarece biserica, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, a fost târnosită de mitropolitul Nicolae Corneanu.

Foto Credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti | FOTO

Astăzi, 20 februarie 2019, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, au  avut loc lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti. Înainte de începerea lucrărilor membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au participat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală,…