În imagini: Episcopul Lucian a binecuvântat lucrările efectuate la Parohia Remetea-Pogănici

În Duminica a 7-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian al Caransebeșului s-a rugat cu membrii comunităţii Parohiei Remetea-Pogănici din Protopopiatul Reșița.

Cu acest prilej, în urma unor lucrări de înfrumusețare efectuate în ultima perioadă la sfântul locaș, ierarhul a sfințit exteriorul bisericii, dar și un monument închinat preotului ctitor, părintele Petru Şefănuţ care împreună cu credincioșii parohiei a făcut eforturi deosebite pentru construirea noului lăcaș de cult.

În continuare, Preasfințitul Părinte Lucian a săvârșit Sfânta Liturghie.

La finalul slujbei, arhiereul a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru părintele ctitor.

Ca răsplată pentru eforturile depuse în misiunea slujirii și în înfrumusețarea bisericii, părintele paroh Solomon-Alin Ipate a fost hirotesit iconom, iar ctitorii lăcașului de cult au primit din partea ierarhului Diploma de excelență „Episcop Elie Miron Cristea”.

La sărbătoarea parohiei au participat numeroşi credincioşi.

Actuala biserică a fost construită, între anii 1969 și 1975, prin osteneala Pr. Petru Şefănuţ și a tuturor credincioșilor din acest sat. În 1975, visul părintelui ctitor și a enoriașilor a devenit realitate, deoarece biserica, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, a fost târnosită de mitropolitul Nicolae Corneanu.

Foto Credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente