În imagini: Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit la Mănăstirea Izvoru Mureșului

Preasfințitul Părinte Andrei a oficiat vineri Sfânta Liturghie la Mănăstirea Izvoru Mureșului, care are ca hram sărbătoarea Soborului Sf. Ioan Botezătorul.

Episcopul a evocat personalitatea Sfântului Ioan Botezătorul.

„Trăia pustnic, «iar hrana lui erau lăcuste și miere sălbatică. Îmbrăcămintea lui din păr de cămilă și cingătoare de piele împrejurul mijlocului» (Matei 3;4). A ieșit din anonimat și a intrat în viața publică ca predicator și botezător pe malul Iordanului. A predicat în pustia Iudeii spunând: «Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția Cerurilor» (Matei 3; 1-2)”.

„Botezul Sfântului Ioan cu apă nu a avut puterea de-a ierta păcatele, acest botez urma să fie șters prin botezul inițiat de Domnul nostru Iisus Hristos: «Eu v-am botezat pe voi cu apă, El însă vă va boteza cu Duh Sfânt» (Marcu 1; 8)”, a subliniat ierarhul.

Răspunsurile la strană au fost date de către viețuitoarele Sfintei Mănăstiri.

Primul hram al Mănăstirii Izvoru Mureșului este „Adormirea Maicii Domnului”. Așezământul monahal este situat în județul Harghita, la poalele Muntelui Hăşmaşul Mare.

Piatra de temelie a fost pusă în 1996 de actualul Mitropolit al Banatului, ctitor și arhitect sfântului locaș. Patriarhul Teoctist a sfințit mănăstirea la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului din anul 2000.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…