În imagini: Episcopul Andrei la hramul Mănăstirii Făgețel

Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a oficiat Sfânta Liturghie joi, 30 august 2018, la hramul Mănăstirii Făgețel.

Prăznuirea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul a început încă din ajunul sărbătorii prin slujba privegherii oficiată de Preasfinția Sa, informează site-ul oficial al eparhiei.

În omilia rostită în cadrul Sfintei Liturghii de joi, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre personalitatea ascetică a Sfântului Ioan Botezătorul și despre chemarea la mărturisire a Adevărului.

„Vedem că Sfântul Ioan Botezătorul este pictat în icoană nu de puține ori, cu aripi, pentru a-i arăta modul în care întreaga sa viață a purtat un chip îngeresc”, a evidențiat Episcopul Andrei.

La final, Preasfinția Sa a precizat că „sărbătoarea de astăzi este una pe care o îmbrăcăm în haina postului și rugăciunii, deoarece, nu se poate dobândi smerita cugetare decât prin pocăință, post și rugăciune, înfrânând firea cea pornită spre păcat”.

Credincioșii prezenți la hramul mănăstirii au avut ocazia de a aduce cinstire unui fragment din Moaște ale Sfântului Irodion de la Lainici, aduse de la Paraclisul Episcopal din Miercurea Ciuc.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul psaltic format din studenții și elevii din municipiul Sfântu Gheorghe.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente