În imagini: elevi, prietenii Sfinților Trei Ierarhi

Elevii Liceului Teoretic Sfinții Trei Ierarhi din București și-au cinstit ocrotitorii joi, 30 ianuarie 2020, la Biserica Sf. Nicolae – Ghica, Paraclis Universitar, participând la Sfânta Liturghie oficiată de părintele paroh Vasile Gavrilă alături preoții slujitori ai lăcașului de cult.

Cu ocazia sărbătorii sfinților, a avut loc a doua ediție a Simpozionului dedicat patronilor spirituali ai școlii. Specificul simpozionului din acest an a constat într-un concurs de eseuri cu teme inspirate din viețile celor trei sfinți, un concurs de artă care a implicat realizarea de icoane și un concurs cu public.

Ultimul concurs, intitulat „Prietenii Sfinților Trei Ierarhi – călători prin istoriografia vieții lor” a fost susținut de două echipe, cu întrebări adresate de un juriu, alcătuite pe baza datelor biografice legate de Sfinții Trei Ierarhi.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…