În imagini: elevi, prietenii Sfinților Trei Ierarhi

Elevii Liceului Teoretic Sfinții Trei Ierarhi din București și-au cinstit ocrotitorii joi, 30 ianuarie 2020, la Biserica Sf. Nicolae – Ghica, Paraclis Universitar, participând la Sfânta Liturghie oficiată de părintele paroh Vasile Gavrilă alături preoții slujitori ai lăcașului de cult.

Cu ocazia sărbătorii sfinților, a avut loc a doua ediție a Simpozionului dedicat patronilor spirituali ai școlii. Specificul simpozionului din acest an a constat într-un concurs de eseuri cu teme inspirate din viețile celor trei sfinți, un concurs de artă care a implicat realizarea de icoane și un concurs cu public.

Ultimul concurs, intitulat „Prietenii Sfinților Trei Ierarhi – călători prin istoriografia vieții lor” a fost susținut de două echipe, cu întrebări adresate de un juriu, alcătuite pe baza datelor biografice legate de Sfinții Trei Ierarhi.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente

La Moinești va fi organizat un concert de colinde

Protoieria Moinești va organiza săptămâna viitoare un concert de colinde intitulat „Isihia Nativității”, în parteneriat cu Primăria Moinești, la Centrul Cultural „Lira” din municipiu. Evenimentul de miercuri, 6 decembrie, va începe de la ora 18:00.…