În imagini: Duminica Ortodoxiei în comunitatea românească din Chicago

În Duminica Ortodoxiei, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala românească „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Chicago.

În predica sa, Mitropolitul celor două Americi le-a vorbit credincioșilor despre istoria și semnificația acestei mari sărbători a Ortodoxiei.

IPS Nicolae la Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Chicago – Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

După Sfânta Liturghie, copiii de la Școala duminicală a Catedralei au organizat o procesiune cu icoane, la finalul căreia au intonat imne specifice Postului Mare.

Procesiune cu icoane organizată de copiii de la Școala duminicală a Catedralei românești din Chicago – Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Duminica Ortodoxiei este sărbătorită, începând cu anul 843, în prima duminică din Postul Mare și amintește de biruința dreptei credințe asupra tuturor ereziilor și rătăcirilor.

În a doua parte a zilei, clerul și credincioșii ortodocși din zona Chicago au participat la o Vecernie interortodoxă oficiată în Parohia antiohiană „Sfântul Gheorghe”, Cicero, Illinois. Evenimentul a fost organizat de Asociația clerului ortodox din Chicago.

Credincioșii ortodocși din zona Chicago participând la Vecernia interortodoxă oficiată în prima duminică din Postul Mare – Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente