În imagini: deschiderea taberei „Tradiție și noutate”

Deschiderea oficială a taberei de vară „Tradiţie şi noutate“ a avut loc marți, 21 august 2018, în prezența Arhiepiscopului Casian al Dunării de Jos. 

Proiectul face parte din programul naţional de tabere de vară „Tradiţie şi noutate“ al Patriarhiei Române, început în anul 2016 şi ajuns anul acesta la a treia ediţie.

Evenimentul a avut loc la Aşezământul Social-Filantropic „Sf. Pantelimon“ – Lacu Sărat, judeţul Brăila şi a reunit tineri delegaţi ai Eparhiilor din Patriarhia Română, preoţi, profesori, oameni de cultură şi tineri formatori din Eparhia Dunării de Jos.

Părintele Arhiepiscop i-a îndemnat pe tineri ca prin activităţile creative, recreative şi interactive pe care le vor desfăşura pe parcursul taberei să se bucure de locurile frumoase din împrejurimi  şi să fructifice timpul pentru atingerea tuturor obiectivelor propuse.

Obiectivul general al taberei are în vedere formarea tinerilor în acord cu valorile autentice ale Bisericii prin familiarizarea cu specificul fiecărei zone a ţării noastre și informarea în legătură cu moştenirea culturală a spaţiului Ortodoxiei româneşti.

Programul taberei se va încheia duminică, 26 august, când tinerii vor participa la slujba de sfinţire a capelei din cadrul aşezământului eparhial de la Lacu Sărat şi la prima Sfântă Liturghie săvârşită în acest lăcaş de cult.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente