În imagini: Denia Prohodului în Patriarhia Română

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a oficiat Prohodul Domnului la Patriarhie. La finalul Deniei din Vinerea Mare a avut loc tradiţionala procesiune cu Epitaful în jurul Catedralei Patriarhale la care au participat sute de bucureșteni.

Sute de credincioși s-au adunat la Catedrala Mitropolitană din Iași, în Sfânta și Marea Vineri la Slujba Prohodului. Denia a fost săvârșită de Mitropolitul Teofan, împreună cu soborul catedralei.

Numeroși credincioși au participat la slujba Deniei din Vinerea Mare în Catedrala mitropolitană din Sibiu. Slujba a fost oficiată de IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu slujitorii catedralei și cu cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”.

Sute de timişoreni au participat, la orele serii, la Slujba Deniei Prohodului Domnului. Sfânta slujbă a fost oficiată în Catedrala Mitropolitană din urbea de pe Bega de IPS Ioan, Mitropolitul Banatului.

În Vinerea Mare, IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, Denia Prohodului Domnului la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

Numeroși târgovișteni au venit la slujba Prohodului oficiată de IPS Mitropolit Nifon, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala din Târgoviște.

IPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei a oficiat vineri seară Prohodul Domnului la Catedrala Reîntregirii. La finalul Deniei din Vinerea Mare a avut loc tradiţionala procesiune cu Epitaful în jurul Catedralei arhiepiscopale.

La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, slujba Deniei Prohodului a fost săvârșită de IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

La Catedrala Arhiepiscopală din Roman sfânta slujbă a fost oficiată de către IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Mii de buzoieni au participat, în Sfânta și Marea Vineri, 6 aprilie 2018, la Denia Prohodului Domnului și la procesiunea cu Sfântul Epitaf, pe străzile orașului. Slujba a fost oficiată, în Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiu, de IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

În Catedrala Arhiepiscopală din Galați, IPS Casian a oficiat slujba Deniei din Vinerea Mare.

La Catedrala Arhiepiscopală din Arad, slujba deniei a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi condus de IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Comentarii Facebook


Știri recente