În imagini: Cum a decurs onomastica Episcopului Iustin la Centrul Eparhial din Baia Mare

Episcopul Maramureșului și Sătmarului și-a cinstit vineri ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Iustin Martirul și Filosoful.

Onomastica Preasfinției Sale a fost marcată prin rugăciuni de mulțumire, daruri și urări, dar nu a lipsit nici lucrarea pastorală. Episcopul Iustin a prezidat ședința de constituire a Adunării Eparhiale.

În prima parte a zilei, chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie și o slujbă de Te Deum în Catedrala Sfânta Treime din Baia Mare.

Constituirea Adunării Eparhiale

A urmat Ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale care a fost deschisă cu un moment aniversar dedicat ierarhului. Membrii Permanenței i-au oferit flori și i-au adresat urări de bine.

La întrunire a fost prezent Arhim. Timotei Bel, Arhiereu vicar ales al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, dar și oficialități locale și tineri din ASCOR.

Alegerea membrilor noii Adunări Eparhiale a avut loc în Sala Iosif Mărturisitorul, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În încheierea Adunării Eparhiale de constituire, toţi membrii ei au depus, jurământul în faţa soleei Catedralei „Sfânta Treime”.

Expoziție de carte veche

După depunerea jurământului, Preasfinţitul Episcop Iustin şi membrii Adunării Eparhiale au participat, în sala „Sfinţii Martiri Brâncoveni” la deschiderea expoziţiei de carte veche intitulată „Unitatea neamului în Biserica cea una”.

Expoziţia este organizată de Muzeul Episcopiei, prin Sectorul Patrimoniu sacru şi pictură bisericească şi a fost gândită ca un cadou al Muzeului Episcopiei de ziua onomastică a Preasfinţitului Părinte Iustin.

Expoziția a fost prezentată de Drd. Dumitriţa Filip, muzeograf.

Volumele expuse conţin însemnări și manuscrise marginale legate de evenimentul Marii Uniri și despre participarea maramureşenilor la Marea Adunare de la Alba Iulia.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente