În imagini: Ctitoria Sfântului Domnitor Neagoe Basarab de la Curtea de Argeș și-a sărbătorit hramul

Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, ctitoria Sfântului Domnitor Neagoe Basarab, și-a sărbătorit hramul de Adormirea Maicii Domnului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, informează Eparhia.

În timpul slujbei, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii, dar și despre valoarea moștenirii culturale pe care Sfântul Domnitor Neagoe Basarab a lăsat-o românilor.

Piatra de temelie la actuala Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Arges a fost așezată în anul 1512. În anul 1793, Mănăstirea Curtea de Argeş a dobândit statutul de reşedinţă episcopală, aici luând fiinţă Episcopia Argeşului.

În anul 2009 Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit bisericii cel de-al doilea hram închinat ctitorului ei, Sfântul Domnitor Neagoe Basarab.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…