În imagini | Biserica Parohiei Recea a fost sfinţită de Mitropolitul Andrei şi Episcopul Petroniu

Mitropolitul Andrei al Clujului şi Episcopul Petroniu al Sălajului au sfinţit duminică biserica Parohiei Recea, cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” și ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

După sfințirea lăcașului de cult, cei doi ierarhi au săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de peste 25 de preoți și diaconi.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a primit titlul de cetățean de onoare al localității Recea.

Tot în acest context, Mitropolitul Clujului i-a oferit Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție bisericească a Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, Pr. paroh Mihai Dobocan pentru bogata activitate administrativ-gospodărească, dar și pastoral misionară.

Piatra de temelie a bisericii cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Recea a fost sfințită în anul 2002.

Motivul pentru care s-a purces la ridicarea unui nou lăcaș de cult în localitate a fost dat de faptul că vechea biserică era amplasată pe un teren care a devenit instabil, astfel încât lăcașul de cult a început să crape, desprinzându-se, mai apoi, bucăți de tencuială.

În aceste condiții, credincioșii nu mai erau în siguranță în vechea biserică.

Foto Credit: Episcopia Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente