În imagini: Arhiepiscopul Casian a slujit de Schimbarea la Față în Biserica greacă din Galați

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie luni, 6 august 2018, în Biserica „Schimbarea la Față” a comunității grecești din Galați, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cei prezenți la hram au avut prilejul de a cinsti icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam. Aceasta este dusă în procesiune în mai multe parohii din județul Galați pe tot parcursul Postului Adormirii Maicii Domnului.

Piatra de temelie a Bisericii grecești din municipiul Galaţi a fost pusă în 6 august 1866.

Sfinţirea lăcaşului de cult a fost oficiată în 6 august 1872 de Episcopul Melchisedec Ştefănescu, care la acea dată era episcop al Romanului împreună cu arhimandritul Eughenie Xiropotamu.

La intrarea principală, pe o placă de marmură, sunt gravate numele ctitorilor principali ai bisericii: Andreas Panas, Dimitrios Rodokanakis, Constantin Sakomanos.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Dies Academicus 2022-2023

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a avut loc evenimentul „Dies Academicus”, luni, 30 ianuarie. În prima parte a programului Pr. Prof. univ. emerit dr. Ștefan Buchiu a susținut prelegerea „Actualitatea contribuției teologice a…