În imagini: A patra ediție a taberei internaționale de la Mănăstirea Oașa

Aproximativ 170 de tineri din diaspora și din țară au participat luna trecută la Tabăra Internațională Oașa, desfășurată între 18 și 27 iulie.

„Oare unde se mai adună tinerii internaționalizați de astăzi pentru a exalta valori înalte, în mijlocul unei naturi spectaculoase și cultivând un mod de viață exigent, dar împlinitor? Nu este vorba de o comunitate alternativă agro-ecologistă vegan-friendly, ci de Mănăstirea Oașa”, a transmis Felicia, o româncă din Paris, după încheierea taberei.

O tânără româncă din Paris a declarat că ascultările făcute în tabără ajută la liniștirea minții. Foto: Mănăstirea Oașa

Ea a afirmat că, în tabără, „cunoscutele ascultări mănăstirești capătă o dimensiune cvasi-metafizică”.

Portul popular este la mare valoare în taberele de la Oașa. Foto: Mănăstirea Oașa

„Plivind morcovi și usturoi, se mai îndepărtează și grijile. Aici, unii tinerii se trezesc de bunăvoie înainte de zorii zilei pentru a participa la miezonoptică. Și uneori, au loc șezători spontane (cu tineri îmbrăcați) în costume tradiționale”, a adăugat tânăra româncă din Paris.

După Sfânta Liturghie de Sf. Ilie, la care participanții au purtat costume populare. Foto: Mănăstirea Oașa

Tabăra a avut mai mulți invitați care au dialogat cu tinerii pe diverse teme.

IPS Serafim le-a vorbit participanților despre rugăciunea inimii luni, 25 iulie 2022. Foto: Mănăstirea Oașa

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, a susținut prelegerea „Rugăciunea isihastă sau rugăciunea făcută de mintea unită cu inima”, iar Arhid. Sorin-Adrian Mihalache a susținut conferința „Cultivarea atenției și calitatea vieții. Câteva observații filocalice și descoperiri neuroștiințifice”.

Participanții au avut prilejul de a învăța tainele muzicii psaltice. Foto: Mănăstirea Oașa

Părintele Radu Preda le-a vorbit tinerilor despre personalitatea lui Petre Țuțea, iar coachul Eusebiu Burcaș de la comunitatea de afaceri Claro le-a vorbit tinerilor despre antreprenor ca lider ortodox.

Drumeție pe Vârful Fetița. Foto: Mănăstirea Oașa

Tabăra a fost organizată de Arhiepiscopia Alba Iuliei și Mănăstirea Oașa, cu sprijinul sponsorilor și al organizațiilor de tineret și s-a aflat anul acesta la a patra ediție.

Foto credit: Facebook / Mănstirea Oașa

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente