În imagini: 7 ierarhi au binecuvântat lucrările de restaurare executate la Catedrala din Miercurea Ciuc

Cu prilejul hramului secundar, de Acoperământul Maicii Domnului, şapte ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au binecuvântat lucrările de restaurare executate la Catedrala din Miercurea Ciuc, informează Episcopia Covasnei.  

Slujba de binecuvântare şi Sfânta Liturghie din 1 octombrie au fost oficiate de Mitropoliţii Laurențiu al Ardealului și Irineu al Olteniei, de Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului, de Episcopii Nicodim al Severinului și Strehaiei, Andrei al Covasnei și Harghitei, Gurie al Devei și Hunedoarei, și Siluan al Ungariei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul vocal al Catedralei Mitropolitane din Craiova.

În cadrul Liturghiei, Înaltpreasfințitul Irineu a rostit o omilie despre Maica Domnului, iar Mitropolitul Ardealului i-a îndemnat pe toți să participe la Referendumul din 6-7 Octombrie.

Preasfințitul Părinte Andrei a mulțumit tuturor și a acordat distincții de vrednicie celor care s-au implicat în lucrarea de reînnoire a Catedralei Episcopale.


Biserica cu hramul ,,Sf. Ier. Nicolae” şi „Acoperământul Maicii Domnului” a fost construită între anii 1929-1936.

După înființarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, în anul 1994, biserica a devenit Catedrala Episcopală, eveniment prilejuit de instalarea primului ierarh al Eparhiei, actualul Mitropolit al Banatului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan.

Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente