În imagini: 40 zile pentru viață în cinci orașe din România

Miercuri, 14 februarie 2018, în cinci orașe din țară: Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Roman, Năsăud, și în alte 349 din întreaga lume, a reînceput manifestarea „40 de zile pentru viață”, o nouă ediție a campaniei internaționale de veghe cu post și rugăciune care își propune să sensibilizeze opinia publică în legătură cu problema avortului.

Sub genericul „Începutul sfârșitului avorturilor”, prin veghe pașnică, post și rugăciune, voluntarii transmit mesajul că avortul nu este o soluție pentru o situație de criză și își exprimă disponibilitatea imediată și dezinteresată de a ajuta orice femeie în criză de sarcină, notează stiripentruviata.ro.

„Misionarii vieții” din Iaşi anunță pe pagina oficială de Facebook a evenimentului că „sfidează gerul şi sunt pe poziții”. „În astfel de momente îți dai seama că numai cineva care iubeşte cu adevărat bebeluşii nenăscuți şi pe mamele lor, e capabil de un astfel de sacrificiu”.

Voluntarii de la Cluj-Napoca transmit: „este important de menționat că prezența noastră în stradă nu dorește nicidecum să acuze femeile pentru ceea ce fac, ci să le încurajeze să aleagă viața, să înțeleagă că viața e mai importantă decât prejudecățile lumii, că ceea ce poartă în pântece este o minune extraordinară, irepetabilă și unică”.

#MărturiidinStradă (2) Trecând un domn de vreo 45-50 de ani, cu bicicleta, s-a oprit în fața noastră, intrând în discuție cu unul din bărbații aflați la veghe. I se puteau citi de pe față o ușoară revoltă și neplăcere. Acesta îi prezintă voluntarului nostru care este motivul pentru atitudinea sa. Îi spune că a citit odată un articol al unui medic care susținea că nu doar femeile sunt vinovate de avort, ci și bărbații și chiar societatea întreagă, pentru că nimeni nu face nimic să ajute aceste femei aflate în criză de sarcină. La finalul conversației, acest domn afirmă că se va alătura și dânsul campaniei când se va face o pancartă pe care să se scrie: „Toți suntem vinovați!”Este important de menționat că prezența noastră în stradă nu dorește nicidecum să acuze femeile pentru ceea ce fac, ci să le încurajeze să aleagă viața, să înțeleagă că viața e mai importantă decât prejudecățile lumii, că ceea ce poartă în pântece este o minune extraordinară, irepetabilă și unică. Acest mesaj care vrem să ajungă la inimile lor, vrem să ajungă și la inimile celorlalți oameni care ne văd și care trec pe lângă noi. (Viața la veghe) Nu uitați să vă înscrieți la o oră de veghe: 40.proviata.ro ? Dumnezeu să binecuvinteze, atât voluntarii de astăzi, cât și pe cei ce vor urma! #ziua2

Posted by 40 de Zile pentru Viață Cluj-Napoca on 15 Februarie 2018

Cei care sunt în veghe pașnică la Timișoara spun că „Valoarea vieții nu depinde de bunăstarea materială și nici de sănătatea fizică sau psihică a cuiva, ea este intrinsecă însăși ființării umane”.

Voluntarii de la Roman manifestează pașnic în ciuda vremii reci și invită pe toți să fie „o voce a celor care incă nu au voce”.

Inițiativa vine ca răspuns la numărul mare de avorturi și la răspândirea acestui fenomen în ultimii ani.

Potrivit organizatorilor, în ultimii 60 de ani, numărul copiilor avortați în România depășește numărul populației țării, fapt care poziționează România pe locul doi în lume. În medie, în România se fac, la momentul actual, 220 de avorturi pe zi.

Foto credit: voluntarii „40 zile pentru viață”

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…