În imagini: 23.000 persoane au participat la procesiunea „Calea Sfinților”

23.000 de credincioși au participat în seara zilei de 12 octombrie la procesiunea cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.

Pelerinajul „Calea Sfinților” s-a desfășurat pe străzile din centrul orașului Iași, informează Doxologia.ro.

La procesiune au participat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, Preasfințitul Qais, episcop de Erzurum și vicar al Patriarhiei Antiohiei, Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

În timpul pelerinajului au avut loc trei opriri: în fața Maternității Cuza-Vodă, la Biserica „Sfântul Sava cel Sfințit” precum și în dreptul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi”, unde raclele cu sfintele odoare au fost întâmpinate de preoții slujitori.

După procesiune, raclele cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina au fost reaşezate spre închinare în baldachinul din curtea Catedralei Mitropolitane din Iași.

Foto credit: doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…