În imagini: 100 de copii s-au rugat Sfintei Paraschevi în biserica unicat din salina Târgu Ocna

Singurul lăcaș de cult din Europa realizat aproape integral din sare, situat în Salina din Târgu Ocna, și-a serbat vineri hramul – Sfânta Paraschevi din Roma.

Aproximativ 100 de copii din Protopopiatul Onești au participat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica situată la 240 metri adâncime.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor format din nouă preoți prezidat de părintele Ioan Bârgăoanu, protopop de Onești.

Ctitorii bisericii trecuţi la cele veşnice au fost pomeniţi la parastasul oficiat după Sfânta Liturghie.

Biserica a fost construită în perioada aprilie – decembrie 1992, fiind concepută şi proiectată de personalul salinei.

Exceptând catapeteasma lăcașului de cult care este din lemn, totul este realizat exclusiv din sare, fapt ce îi conferă unicitate pe plan european.

Salina din Târgu Ocna este a treia cea mai mare din România.

În patrimoniul bisericii se află un fragment din moaștele Sf. Varvara, ocrotitoarea minerilor, precum și un fragment din moaştele sfintei Paraschevi dăruit de Parohia „Buna Vestire” – Răducanu din Târgu Ocna.

Foto credit: Protopopiatul Onești/ Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…