„În fiecare dimineață să ne întrebăm: Care este voia Ta, Doamne, pentru mine astăzi?”- Mitropolitul Teofan

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei le-a vorbit duminică credincioșilor parohiei  ieșene Dancu 2 despre importanța conștientizării voii lui Dumnezeu în viața noastră.

„De foarte multe ori ne găsim la răspântii de drumuri și nu știm care este voia lui Dumnezeu pentru noi. Dacă avem credință în Dumnezeu, credem și faptul că voia lui Dumnezeu pentru noi este un lucru atât de important în viață, încât poate ar trebui în fiecare dimineață să ne întrebăm: «Doamne, astăzi e o nouă zi în viața mea. Care este voia Ta, Doamne, pentru mine astăzi?», a evidențiat ierarhul.

În continuarea cuvântului rostit, Înaltpreasfinția Sa a explicat modul cum creștinul poate afla răspunsul la această întrebare.

„Prin urmare, dacă dorim să aflăm voia lui Dumnezeu pentru noi, trebuie să răspundem onest la întrebarea: Ceea ce eu gândesc, decizia pe care doresc să o iau și ceea ce eu voiesc să fac, să împlinesc este în conformitate cu iubirea mea față de Dumnezeu și este în conformitate cu iubirea față de cei de lângă mine?”.

Mitropolitul Teofan, a îndemnat astfel în cazul unui răspuns pozitiv să împlinim ce ne-am propus.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat slujba de sfințire a a sălii de mese a parohiei, informează Doxologia.ro.

Lăcașul de cult cu hramurile „Izvorul Tămăduirii” şi „Sfinții Ioachim și Ana” – Dancu 2 este amenajată într-o fostă centrală termică.

Parohia a fost înfiinţată prin decizia Înaltpreasfințitului Părinte Teofan în anul 2009.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente