În Episcopia Hușilor au fost inaugurate două din cele 12 cluburi „Credo Impact”

În Parohiile Hârsova din Protopopiatul Vaslui și „Învierea Domnului și Sf. Ecaterina”, din Bârlad au fost inaugurate sâmbătă și duminică primele două cluburi de „Credo Impact”, din totalul de 12 care urmează să fie lansate.

Cluburile „Impact” și „Credo Impact” se bazează pe modelul educației nonformale „service learning”, învățare prin servicii aduse comunității sau pedagogia pusă în slujba aproapelui, prin fapte concrete, prin acțiuni vizibile, printr-o solidaritate orizontală, bazată pe creșterea împreună în virtute, educație, ortopraxie, informează Episcopia Hușilor.

Cei 38 de copii înscriși vor participa săptămânal la activitățile acestui centru de tineret și vor învăța, prin servicii aduse comunității, să înmulțească faptele bune, să studieze Sfânta Scriptură și să realizeze proiecte.

La ambele sesiuni inaugurale a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte Ignatie, Marian Dumitru Rugină, consilier eparhial în cadrul Sectorului Activități cu tineretul al Eparhiei Hușilor.

Următoarele inaugurări vor avea loc, pe 25 ianuarie la Parohia Hurdugi, pe 26 ianuarie la Parohia Gugești, pe 1 februarie la Parohia Peicani, notează site-ul eparhial.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente