În Eparhia Caransebeşului a fost demarată campania: „Ghiozdane cu bucurii”

În Episcopia Caransebeşului a fost demarată luna aceasta campania umanitară „Ghiozdanul cu bucurii”, acțiune care își propune să sprijine copiii aflați într-o situaţie financiară precară să meargă la școală, oferindu-le, în acest scop,  ghiozdane complet echipate pentru şcoală.

Campania care are în vedere prevenirea şi stoparea abandonului şcolar în rândul elevilor din judeţul Caraş Severin se va încheia în data de 5 octombrie 2018.

Îniţiatorii acţiunii, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, sunt membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Campania se desfăşoară cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Caraș Severin, a mai multor unități de învățământ din județ, a Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, precum și a altor instituții și asociații, precum: Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni, Asociația „Din inimă pentru inimă” și a altor instituții de profil.

De asemenea, în toate bisericile eparhiei, la îndemnul chiriarhului locului, se desfășoară o colectă în bani pentru sprijinirea celor aflați în nevoi, iar, în paralel, voluntarii împreună cu cadrele didactice identifică beneficiarii campaniei, având prioritate copiii fără posibilități,dar cu rezultate bune la învățătură.

Primele 60 de ghiozdane au fost deja distribuite în aceste zile la Reșița, la beneficiarii centrelor de zi „ABC” și „Maria” din subordinea Primăriei municipiului de pe Bârzava, de către echipe de voluntari ai ATOR Banatul de Munte, ai Centrului de Tineret Moniom și ai Protopopiatului Reșița. Acțiuni similare se vor desfășura în perioada următoare atât în principalele orașe, cât și în zonele rurale ale județului.

Cei care doresc să sprijine campania pot face acest lucru donând sume de bani sau rechizite noi, atât în urnele special amenajate în biserici, școli sau locații alte partenerilor, contactând voluntarii ATOR Banatul de Munte (persoană de contact: Anita Radics, telefon: 0726.561.449) sau direct în contul bancar al proiectului.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente