În Duminica Floriilor IPS Iosif a slujit la Amsterdam

IPS Iosif - Duminica Floriilor (1)

Credincioşii români din Amsterdam s-au rugat de Florii împreună cu Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale. Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif a oficiat duminică, 9 aprilie 2017, Sfânta Liturghie în biserica din Aalsmeer, Oud-Katholieke Kerk, locaţie temporară unde comunitatea românească participă la sfintele slujbe.

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim a fost pentru credincioșii din Amsterdam prilejul sfânt de a pregusta din mireasma Învierii. Ramurile şi florile sufletelor noastre care au înverzit şi înflorit înlăuntrul fiecăruia dintre noi, în ziua Floriilor la Sfânta Liturghie, au fost o prefigurare a ceea ce vom trăi în noaptea Sfântă a Învierii, a transmis pr. Petru Oprea, parohul comunităţii din capitala Olandei.

Ierarhul a adresat celor prezenţi o omilie în care a vorbit despre sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim.

Momentele acestea au fost pe deplin binecuvântate de însăşi prezența şi slujirea IPS Iosif. Cu aceasta ocazie, Înaltpreasfintia Sa ne-a oferit arhiereasca sa binecuvântare. Ne-a învaţat, ne-a îndemnat, povăţuindu-ne să ducem misiunea aceasta mai departe, oferindu-ne convingerea ca Biserica lui Hristos este vie, luptătoare şi, în cele din urma, biruitoare, a spus pr. Petru.


Parohia Sfântul Ioan Gură de Aur, cu sediul parohial la Amsterdam, a fost înfiinţată în anul 2002. Primul preot slujitor al parohiei şi fondator al acesteia este Pr. Dr. Ioan Dură. Din anul 2004 funcţionarea parohiei a fost suspendată din cauza lipsei unui preot slujitor.  În luna decembrie a anului 2015, IPS Iosif a numit ca preot slujitor pe părintele Petru Oprea.

Comentarii Facebook


Știri recente