În Duminica Floriilor IPS Iosif a slujit la Amsterdam

IPS Iosif - Duminica Floriilor (1)

Credincioşii români din Amsterdam s-au rugat de Florii împreună cu Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale. Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif a oficiat duminică, 9 aprilie 2017, Sfânta Liturghie în biserica din Aalsmeer, Oud-Katholieke Kerk, locaţie temporară unde comunitatea românească participă la sfintele slujbe.

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim a fost pentru credincioșii din Amsterdam prilejul sfânt de a pregusta din mireasma Învierii. Ramurile şi florile sufletelor noastre care au înverzit şi înflorit înlăuntrul fiecăruia dintre noi, în ziua Floriilor la Sfânta Liturghie, au fost o prefigurare a ceea ce vom trăi în noaptea Sfântă a Învierii, a transmis pr. Petru Oprea, parohul comunităţii din capitala Olandei.

Ierarhul a adresat celor prezenţi o omilie în care a vorbit despre sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim.

Momentele acestea au fost pe deplin binecuvântate de însăşi prezența şi slujirea IPS Iosif. Cu aceasta ocazie, Înaltpreasfintia Sa ne-a oferit arhiereasca sa binecuvântare. Ne-a învaţat, ne-a îndemnat, povăţuindu-ne să ducem misiunea aceasta mai departe, oferindu-ne convingerea ca Biserica lui Hristos este vie, luptătoare şi, în cele din urma, biruitoare, a spus pr. Petru.


Parohia Sfântul Ioan Gură de Aur, cu sediul parohial la Amsterdam, a fost înfiinţată în anul 2002. Primul preot slujitor al parohiei şi fondator al acesteia este Pr. Dr. Ioan Dură. Din anul 2004 funcţionarea parohiei a fost suspendată din cauza lipsei unui preot slujitor.  În luna decembrie a anului 2015, IPS Iosif a numit ca preot slujitor pe părintele Petru Oprea.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6 sate în care să-ți petreci Crăciunul

Tradiții, peisaje unice și mănăstiri monument istoric, toate acestea reprezintă doar câteva din motivele pentru care ar trebui ca sărbătorile de iarnă să fie petrecute în vatra satului. Pentru a omagia toate aceste elemente definitorii…