În deschiderea Târgului de la Muzeul Satului a fost oficiată Sfânta Liturghie

Evenimentele ocazionate de Târgul de Sfinții Apostoli „Petru și Pavel” organizat de Muzeul Național al Satului au debutat vineri cu Sfânta Liturghie de la Biserica Turea din cadrul muzeului.

Slujba a fost oficiată de Părintele Ciprian Bâra, slujitor la Parohia „Sfântul Andrei” – Chitila, Protoieria Sector 1 Capitală, și redactor la cotidianul Ziarul Lumina al Patriarhiei Române.

Au participat doamna Paulina Popoiu, Directorul General al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Aurelia Cosma, cercetător etnolog, ostenitori din cadrul muzeului, meșteri populari, vizitatori și credincioși din Capitală.

În timpul Sfintei Liturghii, Părintele Ciprian Bâra a făcut referire în omilia sa la viața și activitatea Sfinților Apostoli Petru și Pavel și a accentuat importanța mărturisirii autentice a credinței creștine în contemporaneitate.

La final, Directorul General al Muzeului Satului a mulțumit pentru oficierea slujbei şi şi-a exprimat dorința ca în Biserica Turea să fie oficiată Sfânta Liturghie la cât mai multe sărbători și momente importante desfășurate pe cuprinsul muzeului.

Târgul se desfăşoară în perioada 29 iunie – 1 iulie 2018. Programul poate fi consultat aici.

Foto Credit: Facebook / Tiberiu Budala

Comentarii Facebook


Știri recente