În contextul suspendării cursurilor, elevii se pot pregăti pentru BAC cu sprijinul Radio Renașterea

Radio Renașterea le oferă elevilor de liceu sesiuni radiofonice de pregătire pentru examenul de Bacalaureat. Lecțiile virtuale sunt oferite de profesorul clujean Adrian Mureșan, realizatorul emisiunii Sertarul cu cărți de la postul de radio al Arhiepiscopiei Clujului.

Prima emisiune a fost dedicată romanului „Enigma Otiliei” de George Călinescu, iar a următoarele comediei „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale. Emisiunile au fost transmise video în direct și se găsesc pe pagina de Facebook a emisiunii și cea a Radioului Renașterea.

Profesorul, care are un doctorat în Litere și predă Limba și literatura română la Colegiul de Servicii în Turism „Napoca”, le-a reamintit ascultătorilor lui structura examenului scris de limba română la Bacalaureat și le-a explicat cum se rezolvă al treilea subiect, eseul.

„De asemenea, le-am atras atenția tinerilor că din Caragiale se pot realiza pentru Bacalaureat toate cele trei categorii de subiecte”, spune Adrian Mureșan. „Este motivul pentru care acestui mare clasic i-am alocat două emisiuni.”

Următoarele vor fi dedicate romanului „Baltagul” de Mihail Sadoveanu, nuvelei istorice „Alexandru Lăpușneanul” de Costache Negruzzi și marilor clasici: Eminescu și Creangă.

Demersul s-a bucurat de numeroase reacții de apreciere de la părinți, profesori și elevi, inclusiv din diaspora.

„Pentru că primele sesiuni de pregătire transmise live pe Facebook au avut multe vizualizări, am hotărât să difuzăm emisiunea pe calea undelor sâmbăta, de la ora 14:00”, a precizat Arhidiaconul Dan Văscu, Directorul Radio Renașterea.

La aceasta se vor adăuga mai multe sesiuni săptămânale transmise în format video live pe pagina de Facebook Radio Renașterea.

Puteți asculta Radio Renașterea pe frecvența de 91,0 Mhz FM Cluj și îi puteți trimite întrebările voastre realizatorului pe pagina de Facebook a emisiunii.

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente