În cea mai nouă parohie românească din Austria a fost oficiată prima Sfântă Liturghie

Prima Sfântă Liturghie în cea mai nouă parohie românească din Austria a fost oficiată în Duminica a 29-a după Rusalii, slujba fiind prezidată de preotul paroh Cătălin Horvath, în prezența a peste 130 de credincioși.

Parohia cu hramurile „Sf. Ier. Iosif de la Partoș și Ruprecht de Salzburg” este situată la Gleisdorf (în apropiere de Graz, Austria) și a fost înființată urmare a numărului românilor stabiliți în landul Steiermark și în Graz care a crescut semnificativ în ultimii ani, ca și în alte zone din Austria.

Slujbele vor avea loc în noua parohie în primele trei duminici din lună, urmând ca din luna februarie, în ultima duminică din lună să se săvârșească Sfânta Liturghie în viitoarea comunitate din Kapfenberg/Bruck an der Mur care se va organiza pentru românii din regiunea situată la NV de Graz, informează Mitropolia Germaniei.

La începutul anului 2018 în districtul Weiz locuiau oficial 1626 de români, iar în alte districte din SV landului Steiermark și din sudul landului Burgenland erau înregistrate alte 2345 persoane cu cetățenie română.

Programul slujbelor și alte informații pot fi consultate pe site-ul oficial al parohiei.

Foto Credit: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente