În ce an a fost proclamată canonizarea Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor?

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, se află în Catedrala Mitropolitană, actuala Catedrală Patriarhală, din anul 1774. El a fost proclamat în mod oficial ca Ocrotitor al Bucureștilor în 1792. Mâi târziu, în timpul păstoririi Patriarhului Justinian Marina, Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou a fost canonizat. Precizează în ce an a avut loc acest eveniment și poți câștiga o Biblie cu fermoar.

Pentru a te înscrie la Concursul nostru #CuvântulLuiDumnezeuPtTineri, transmite un comentariu unic la acest articol (până duminică, 23 octombrie 2016, ora 23:59) în care să menționezi: răspunsul corect, nume și prenume real, precum și o adresă de e-mail.

Persoana câștigătoare va fi desemnată prin tragere la sorți. Extragerea va fi efectuată în mod independent cu ajutorul serviciului www.tragerilasorti.ro, unde pot fi consultate detalii. Câștigătorul va fi anunţat pe www.basilica.ro la secţiunea Concursdar şi pe pagina oficială de facebook a Agenției de știri Basilica (facebook.com/basilica.ro).

Regulamentul poate fi accesat mai jos.

Regulament Concurs

Comentarii Facebook


Știri recente