În Capitală va avea loc un program științific cu ocazia împlinirii a 100 de ani de învățământ universitar farmaceutic

Facultatea de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București marchează în perioada 12-16 iunie centenarul învățământului farmaceutic autonom în România, printr-un program științific.

La data de 12 iunie 1923 a fost creată prima facultate de farmacie din țară, la București.

Studenții care vor să participe la programul științific se pot înscrie la Decanatul Facultății de Farmacie.

„Locurile sunt limitate! Selecția se va face în baza regulii «primul venit, primul servit»”, transmit organizatorii.

Facultatea de Farmacie

Un eveniment important în orientarea terapeuticii și a farmaciei românești, l-a constituit apariția, la începutul anului 1863, a primei Farmacopei române. Un merit cu totul deosebit în realizarea acestei opere naționale l-a avut, în afara de inițiatorul ei Carol Davila, eruditul farmacist Constantin C. Hepites (1804-1890), fost profesor la Școala de Medicină.

Un alt eveniment de seamă în viața facultății a fost crearea la 1 ianuarie 1875, din inițiativa viitorului profesor Nicolae Manolescu (1850-1910), a Societății Studenților în medicină din București, care, inițial, iși punea ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de studiu.

În 1898, Școala de Farmacie devine secție a Facultății de Medicină, recunoscându-i-se caracterul de instituție de învățământ superior. Ea funcționează în această situație pe lângă Facultatea de Medicină până în 1923, când se înființează Facultatea de Farmacie, ca instituție separată, în cadrul Universității din București. Un rol însemnat la crearea Facultății de Farmacie și la stimularea cercetării științifice farmaceutice l-a avut profesorul Ștefan Minovici (1867-1935).

Foto credit: umfcd.ro

Comentarii Facebook


Știri recente