În Capitală a fost inaugurat Muzeul Copiilor

Proedus, centrul de proiecte educaționale al Primăriei Capitalei, a inaugurat marți la București Muzeul Copiilor, un spațiu care oferă acces la resurse educative într-un mod inovativ. Muzeul are 110 camere, organizate în secțiuni dedicate științelor, istoriei, geografiei, tehnologiei, artei și gastronomiei.

Muzeul are 25 de expoziții interactive permanente și, până la finele anului, va putea fi vizitat gratuit. „Ne-am dorit ca aici copiii să poată vedea cu ochii lor, prin intermediul realității virtuale sau în mini-laboratoare tematice, ce înseamnă de fapt știința”, a spus Primarul Bucureștilor, Gabriela Firea.

Copiii vor putea vedea brațe robotice, holograme, imprimante 3D, simulatoare de submarin sau rachetă, se vor putea „plimba” virtual prin corpul uman sau prin spațiul cosmic și vor putea vizita o grădină zoologică și una botanică – tot virtuale.

Secțiunea științe are un mini-laborator pentru experimente, iar la Secțiunea gastronomie există o bucătărie complet utilată, unde se pot organiza ateliere de gătit sau nutriție pentru părinți și copii.

La Secțiunea artă și cultură, copiii vor putea participa la ateliere de desen, teatru, scriere creativă și vor avea la dispoziție un mini-studio de radio-tv pentru înregistrări și transmisiuni live.

Muzeul are o capacitate de 350 de vizitatori simultani, dar în contextul pandemiei va fi permis accesul pentru doar 100. Se vor realiza igienizări și dezinfectări periodice și se vor asigura substanțe dezinfectante, măști și mănuși inclusiv pentru vizitatori. În zonele de vizitare vor funcționa periodic peste 40 de lămpi de sterilizare, purificare și ozonificare a aerului.

Proiectul a fost realizat cu implicarea Operei Comice pentru Copii, a Teatrului Țăndărică, a Teatrului Ion Creangă, a Expo Arte și Creart. Valoarea investiției a fost de peste 7 milioane de lei, sumă care nu include costuri pentru spațiu, care aparține primăriei.

Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00, cu programare prealabilă la pmb.ro sau proedus.ro. Adresa muzeului este Bd. Decebal nr. 11.

Foto credit: Facebook / Poedus; Gabriela Firea


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente