Clericii români din Marea Britanie au purtat discuții pe tema familiei în cadrul unei întâlniri pastorale

Familia a fost principala temă a discuțiilor purtate luni de clericii din Marea Britanie în cadrul întâlnirii pastorale anuale prezidate de Mitropolitul Iosif, pe ordinea de zi aflându-se subiecte legate de provocările lumii moderne pe diverse planuri. 

Întâlnirea a avut loc la Paraclisul Episcopal Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ioan Iacob al Mănăstirii românești din Stanbridge.

Mitropolitul Iosif a adus în discuție situațiile care implică un discernământ pastoral aparte. De asemenea, a făcut referire la tendința cuplurilor de a-și întemeia familia în afara Bisericii, fără cununia religioasă.

Preoții și diaconii români din Marea Britanie au tras un semnal de alarmă asupra faptului că tinerii se angajează foarte târziu la întemeierea unei familii.

Au fost dezbătute și alte probleme legate de Taina Cununiei și de familia creștină, pentru care clericii împreună cu Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale au încercat să ofere soluții.

În deschiderea întâlnirii pastorale, Mitropolitul Iosif a oficiat Sfânta Liturghie și a hirotonit un diacon pentru Parohia Pogorârea Duhului Sfânt din Londra.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente