În biserică învăţăm să iubim, a spus PS Ignatie la sfinţirea pietrei de temelie pentru un nou locaş de cult  

„În biserică învățăm să iubim”, a spus duminică Episcopul Huşilor la sfinţirea pietrei de temelie pentru un nouă locaş de cult în Bârlad.

Părintele Episcop Ignatie şi-a exprimat dorinţa ca locul respectiv să fie unul al dragostei. „Nu o dragoste așa cum o gândim noi oamenii, fluctuantă”, a spus ierarhul precizând că „Dumnezeu ne iubește într-un fel cum noi nu suntem în stare să ne iubim unul pe celălalt”.

„Domnul ne iubește și atunci când ne revoltăm împotriva Lui, când suntem ingrați, nerecunoscători sau plini de necredință. Avem mărturia lui Hristos pe cruce. El S-a răstignit și și-a dat viața pentru fiecare dintre noi”.

„Ce a primit El în schimb pentru această jertfă supremă? A primit, din partea oamenilor, care erau la picioarele crucii, ură, priviri piezișe, oțet și fiere”.

Oferindu-L pe Hristos ca exemplu, ierarhul a explicat că „Dumnezeu niciodată nu capitulează în fața urii oamenilor” şi că „noi deprindem această abilitate, să iubim ca Dumnezeu, în biserică”.

Imagini de la punerea pietrei de temelie. Foto credit: Episcopia Huşilor

Preasfinţia Sa a făcut o analogie cu dragostea pe care mamele o poartă copiilor.

„Ceva din dragostea lui Dumnezeu se reflectă în dragostea mamelor. Oricât de rătăciți ar fi copiii, oricât de mult s-ar revolta, o mamă nu-și reneagă copiii”, a spus părintele episcop.

La final, Părintele Episcop Ignatie a mulțumit primarului municipiului Bârlad și credincioșilor prezenţi, dar şi celor care s-au implicat, alături de părintele Sorin Vârlan, în edificarea noii biserici.

Slujba a fost oficiată în după-amiaza zilei de 16 februarie. Biserica va fi ocrotită de Preasfânta Treime.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente