În Bihorul Unguresc au fost pomeniți eroii neamului cu ocazia Sărbătorii „Înălțarea Domnului”

Cu ocazia Sărbătorii „Înălțarea Domnului”, în Biserica Ortodoxă Română se pomenesc și eroii neamului, cei care și-au jertfit viața pentru apărarea țării și a neamului nostru românesc, infomează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În timpul primului și celui de al doilea război mondial mulți ostași români au căzut la datorie și pe frontul din Ungaria. În zona Bihorului Unguresc, pe teritoriul actual al Ungariei, se află morminte ale acelor bravi ostași români căzuți la datorie.

Cu binecuvântarea Preasfințitul Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, în data de 13 mai, de „Înălțarea Domnului”, Părintele Cosmin Pop, preotul paroh al Bisericii din Jaca (din Bihorul Unguresc), împreună cu Excelența Sa, Domnul Consul General de la Giula, Ioan Fodoreanu și cu alți reprezentanți ai Consulatului General al României din Giula, i-au cinstit după cuviință pe eroii români din Bihorul Unguresc. Astfel, au fost făcute Parastase, după care au fost depuse coroane de flori la mormintele și monumentele ostașilor eroi români, după cum urmează: la monumentul ostașilor români și la cimitirul din orașul Debrețin; la cimitirul eroilor români și la monumentul ostașilor români din Hajdu-Boszormeny; la mormântul celor doi eroi ostași români: Eftimie Croitorul și Drăgoi Dumitru, din Tiszalok.

Comentarii Facebook


Știri recente