În Basarabia se apropie Crăciunul. „Să privim cu luare aminte spre felul în care Dumnezeu ni se descoperă!”

În apropierea sărbătorii Nașterii Domnului în Mitropolia Basarabiei, Episcopul Veniamin a recomandat o atenție deosebită asupra modului în care Dumnezeu ni se descoperă.

Episcopul Basarabiei de Sud a amintit că Duminica dinaintea Nașterii Domnului, 5 ianuarie 2020, potrivit calendarului iulian nerevizuit, este o zi pregătitoare.

„După ostenelile postului ne face să ne deschidem mintea și inima pentru a putea primi pe Domnul Hristos să se nască în cămara sufletului nostru”, a spus ierarhul la slujba oficiată duminică în satul Chioselia Mare din Raionul Cahul.

„De aceea, să privim cu ochii minții și să înțelegem că «Cel făr’ de-nceput», Cuvântul lui Dumnezeu, iată, se întrupează ca să ne răscumpere din robia păcatului. Și văzând dragostea lui Dumnezeu față de oameni, să avem și noi respectul față de Cel care ne-a creat după chipul Lui, pentru că numai așa putem să ne manifestăm smerenia și recunoștința față de Dumnezeu care este Dătătorul a tot binele”.

„Dumnezeu este ocrotitorul și proniatorul vieții noastre și Cel care, iată, pe parcursul vieții noastre ne face să trăim diferite bucurii duhovnicești și la fiecare popas să ne oprim să medităm, la sensul vieții și la rostul nostru pe acest pământ”.

„Să privim cu luare aminte spre felul în care Dumnezeu ni se descoperă. Ni se descoperă că El este Cel despre care au vorbit proorocii. Ni se descoperă că El este Cel care i-a trimis pe prooroci și Cel în care se împlinesc proorociile, pentru că El aduce bucurie la toată lumea”.


În această perioadă pregătitoare, ierarhul a îndemnat la utilizarea cu discernământ a timpului, spre folos duhovnicesc.

„Vă îndemnăm să folosiți timpul, să-l sfințiți, să înnoiți puterile duhovnicești pentru că în felul acesta putem ieși din criza morală și din criza spirituală în care ne aflăm”.

La finalul Sfintei Liturghii, câteva grupuri de colindători din parohie l-au colindat pe Episcopul lor, fiind răsplătiți de Preasfințitul Părinte Veniamin cu diferite daruri și dulciuri.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…