În Austria, tot mai mulţi elevi frecventează cursurile de educaţie religioasă ortodoxă

În Austria, din ce în ce mai mulţi elevi participă la cursurile de educaţie religioasă ortodoxă, informează katholisch.de.

În anul şcolar 2018/2019 s-au înregistrat aproximativ 13.600 elevi în aproape 1000 de unităţi de învăţământ.

Anul anterior s-au înscris 12.682 elevi în 912 unităţi de învăţământ.

Potrivit sursei menţionate, în anul şcolar 2012/2013 au urmat cursurile de învăţământ ortodox 10.003 elevi, iar în urmă cu 15 ani s-au înscris 5.000 elevi.

Orele de religie ortodoxă au fost predate în Austria încă din anul 1991, iar din 2005 a fost înfiinţat Ministerul şcolilor ortodoxe.

În Germania, ţara vecină Austriei, orele de educaţie religioasă ortodoxă sunt predate în câteva landuri.

În această ţară numărul ortodocşilor a ajuns la două milioane, iar ortodoxia este a treia denominaţiune creştină după catolici şi protestanţi.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Cotmeana are un nou stareţ

Arhiepiscopul Calinic al Argeşului l-a instalat duminică pe noul stareţ al Mănăstirii Cotmeana, pr. protosinghel Daniil Niță. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, iar la finalul slujbei l-a prezentat pe noul egumen care va coordona cel…

PS Sebastian: „Prinde orbul, scoate-i ochii!”

Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților face o paralelă între zicala „Prinde orbul, scoate-i ochii!” și „Vindecarea orbului din naștere”, text evanghelic prezentat la liturghie duminică, 24 mai 2020. „Nu știu dacă autorul acestei zicale…