În Arhiepiscopia Timișoarei au debutat conferințele preoțești

Luni, 30 mai 2016, au debutat conferinţele pastoral-misionare din Arhiepiscopia Timişoarei. Prima conferință preoțească s-a desfășurat cu preoții din cadrul Protopopiatului Timişoara I, în biserica cu hramul Naşterea Maicii Domnului a Parohiei Iosefin. La acest eveniment a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, care a binecuvântat lucrările acestei prime conferinţe preoţeşti închinate Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, după cum ne-a precizat Răzvan Fibișan.

În prima parte a întâlnirii, preoții desemnați la slujire au oficiat Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în prezența Părintelui Mitropolit Ioan, a părintelui protopop Ioan Bude şi a clericilor din Protopopiatul Timişoara I.

În partea a doua a evenimentului, părintele Alexandru Ranca de la parohia Timișoara Fratelia a susținut referatul Educația religioasă a tineretului creștin ortodox. Întâlnirea a fost moderată de Chiriarh, prin întrebări şi discuții pe marginea temei conferinţei. Înaltpreasfinția Sa, pe de-o parte, a evidențiat modul în care preotul desfășoară activități catehetice și social-culturale cu tinerii în parohie, iar pe de altă parte, a reliefat faptul că învățătura și înțelepciunea au la bază jertfa și iubirea Domnului nostru Iisus Hristos. Totodată, Părintele Mitropolit a subliniat rolul major al dascălului de astăzi în actul educativ, prin aceea că el seamănă lumină în inimile tinerilor.

Cea de-a doua conferință preoțească a avut loc, în aceeași zi, la Protopopiatul Deta.

Comentarii Facebook


Știri recente