În Arhiepiscopia Târgoviștei a fost lansat Parteneriatul educațional „Biserica şi şcoala, alianţă pentru o speranţă”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte MitropolitNifon, Arhiepiscop Târgoviștei, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (I.S.J.D.) a avut loc, luni, 21 martie 2016, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea parteneriatului educaţionalprivind creşterea performanţei şcolare a elevilor de clasa a VIII-a, cu situaţii modeste la învăţătură, intitulat„Biserica şi şcoala, alianţă pentru o speranţă”, încheiat între Arhiepiscopia Târgoviştei şiInspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (I.S.J.D.).

După cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei, din partea Centrului Eparhial, a participat Pr. Dr. Ionuţ Adrian Ghibanu, Vicar Eparhial, şi Pr. Cons. Dr. Ionuţ Ciprian Ileana, iar din partea I.S.J.D., domnul Prof. Sorin Ion, Inspector General Şcolar, şi doamna Prof. Gabriela Istrate, Inspector Şcolar General Adjunct.

Parteneriatulîşi propune încurajarea participării elevilor de clasa a VIII-a, din 21 de unităţi şcolare, la orele de pregătire suplimentară, în vederea obţinerii unor rezultate mai bune la examenul naţional.În acest sens, preoţii de la parohiile unde există şcoli cu rezultate modeste la învăţătură,alături de directorii de şcoli, diriginţii şi profesorii de limba română şi matematică, se vor implica pentru a-i ajuta pe aceşti copii să vină la şcoală, pentru a-şi dezvolta competenţele de comunicare în limba română şi a celor de rezolvare a problemelor de matematică.Clericiiîi vor ajuta pe părinţi şi pe elevi să conştientizeze importanţa educaţiei şi, pe cât va fi posibil, le vor oferi copiilor şi sprijinul material şi financiar necesar educaţiei (hrană, îmbrăcăminte, rechizite, cheltuieli cu transportul).

Acest proiect vine să aprofundeze concret, în Arhiepiscopia Târgoviștei,Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică, aşa cum a fost stabilit anul 2016 de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente