În Arhiepiscopia Argeșului a fost sfințit un centru de îngrijire pentru persoanele cu deficiențe de auz și vorbire

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a sfințit sâmbătă, 12 februarie, Așezământul Eclesial de Misiune Creștin-Ortodoxă din satul Mănicești, județul Argeș, destinat îngrijirii persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire.

După slujba de sfințire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Meletie” din incinta așezământului.

În cuvântul rostit la final, ierarhul a evidențiat lucrarea misionară de pastorație a credincioșilor cu deficiențe de auz și vorbire, începută la nivel eparhial în urmă cu 25 de ani.

Arhiepiscopul Calinic al Argeșului este cel care a înaintat în anul 1999 un program privind asistenţa religioasă a persoanelor cu deficienţe de auz la nivel național, program care a fost aprobat de Sfântul Sinod și în baza căruia s-au fondat în ultimii ani zeci de lăcașuri de rugăciune sau centre sociale pentru hipoacuzici.

Lucrările la centrul din Mănicești au început în anul 2017 prin amenajarea terenului și achiziționarea materialelor necesare. Proiectul a fost coordonat de Pr. Constantin Onu sub supravegherea Sectorului de Construcții Bisericești a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului prin Arhim. Caliopie Ichim.

„Sfântul Meletie patronează acest loc și în felul acesta Înaltpreasfințitul a binecuvântat ca aici să funcționeze un așezământ de formare și de aprofundare a limbajului mimico-gestual pentru oamenii cu deficiențe de auz și vorbire”, a declarat pentru Trinitas TV Arhim. Caliopie Ichim, consilier eparhial – Sectorul Economic și Construcții.

„După Revoluție am găsit deschidere din partea Bisericii Ortodoxe Române, începând cu anul 1996 am avut primul preot care cunoaște limbajul semnelor. Suntem oameni la fel ca și dumneavoastră, trăim printre dumneavoastră doar că ne deosebim prin limba pe care o folosim”, a declarat Mihai Grecu, președintele Asociației Naționale a Surzilor din România.

La final, ctitorii, donatorii și sponsorii Așezământului au primit diplome din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic.

Ansamblul are în componență biserica „Sfântul Ierarh Meletie”, un paraclis, un altar de vară, chilia Sfântului Ioan Iacob și spații socio-educaționale destinate îngrijirii rezidenților.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente